Menu
EUR
Fitting Starters

Fitting Starters

Door: Twente Golf Reacties: 0

Waarom zijn de juiste (maat) golfclubs zo belangrijk?

De juiste golfclubs zijn de bouwstenen van een succesvol golfspel. Op welk niveau ook. Ze beïnvloeden de nauwkeurigheid van je slagen, de afstand die je bal aflegt, de consistentie waarmee je presteert en het voorkomen van blessures. Een goed passende golfclub kan het verschil maken tussen een mooie, zuivere slag en een frustrerende misser.
Als startende golfer leer je de basisprincipes van het golfspel en ontwikkel je een unieke swing. Het is daarom essentieel dat je clubs hebt die passen bij jouw unieke lichaamsbouw, kracht, swingstijl en speelstijl. Een club die goed past, zorgt ervoor dat je comfortabel bent en vertrouwen hebt in je uitrusting, wat een enorme impact heeft op je algehele prestaties bij het oefenen en op de golfbaan.

Voordelen van een fitting voor startende golfers

Het laten uitvoeren van een fitting als startende golfer biedt tal van voordelen. Allereerst zorgt een fitting ervoor dat je geen clubs gebruikt die mogelijk niet bij je passen en je ontwikkeling belemmeren. Een passende set clubs kan je zelfvertrouwen vergroten, je slagen verbeteren en je in staat stellen het maximale uit je potentieel te halen op de baan.
Een ander voordeel is dat een fitting je geld bespaart op de lange termijn. Door vanaf het begin clubs te hebben die passen, voorkom je dat je later onnodig geld uitgeeft aan het aanpassen of vervangen van clubs die niet geschikt zijn voor je spel. Dit weet je met standaard en tweedehands clubs niet van tevoren. Een fitting is een investering in je golfspel die zichzelf terugbetaalt door middel van verbeterde prestaties en meer plezier op de golfbaan.
Wij hebben verschillende merken waarmee wij werken (o.a. Spalding, Skymax en Wilson). Deze zijn allemaal vrijblijvend uit te proberen en te fitten. Er zit geen prijsverschil in clubs die op maat zijn of standaard uit de winkel!

Het fitting proces: een persoonlijk paspoort voor succes op de baan

Het fitting proces is als het krijgen van een persoonlijk paspoort voor succes op de golfbaan. Het gaat niet alleen om het aanpassen van de clubs aan je lichaamsbouw, maar ook aan je unieke swingstijl en individuele voorkeuren (denk ook aan rekening houden met blessures). De professionele clubfitter zal je begeleiden door de verschillende stappen van het proces, en met behulp van geavanceerde technologie en expertise zorgen voor de perfecte afstemming van je clubs.

Eén van de cruciale keuzes tijdens het fitting proces is het bepalen van de juiste shaft. Bijvoorbeeld staal versus graphite. Dit is essentieel, omdat het de manier beïnvloedt waarop de club de energie overbrengt naar de bal. Een shaft die te kort, te zwaar of te flexibel is, kan leiden tot inconsistente slagen en verminderde nauwkeurigheid. Een goede afstemming zorgt voor een makkelijker resultaat. Uiteindelijk moet er natuurlijk een goede grip bepaald worden, dunner dikker, alles kan. Afgestemd op de juiste pasvorm en gevoel wat bij je past.

 

Recente artikelen

07-12-2023
Teamkleding
20-09-2023
Fitting Starters

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!